Ομορφιά

Τι μπορείτε να κάνετε για να μεγαλώσετε ένα δημιουργικό παιδί

Κάθε γονιός θέλει να μεγαλώσει ένα δημιουργικό παιδί και αναζητά τρόπους να λειτουργήσει υποβοηθητικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Μάθετε λεπτομέρειες ως προς το τι μπορείτε να κάνετε:

  • Παροτρύνετε το μικρό σας να ζωγραφίσει, δίνοντάς του κάθε φορά και ένα ερέθισμα-θεματολογία (πχ να αποτυπώσει στο χαρτί την παραλία των ονείρων του ή να ζωγραφίσει τις μορφές σας, το ιδανικό σπίτι κτλ).
  • Αν διαπιστώσετε ότι το παιδί σας έχει καλλιτεχνική φλέβα, προτιμήστε να φτιάχνει εκείνο τα δωράκια των φίλων του όταν είναι διοργανώσετε ένα πάρτι σπίτι σας, από το να αγοράσετε κάτι από το εμπόριο. Εκτός κι αν δεν το θέλει βέβαια, οπότε δεν το πιέζετε καθόλου.
  • Δώστε του να ξεφυλλίσει παραμύθια και βιβλία με έντονα χρώματα και εικόνες που δίνουν στο μυαλουδάκι του ερεθίσματα να ταξιδέψει. Το ίδιο επιτυγχάνεται και με το να του διαβάζετε επιλεγμένα βιβλία.
  • Προσπαθήστε, όσο είναι εφικτό και ανάλογα το πού μένετε, να πηγαίνετε το παιδί σε μέρη που γεμίζουν την ψυχή του με όμορφες εικόνες που θα λειτουργήσουν μακροπρόθεσμα ως παρακαταθήκη για την καλλιέργεια της δημιουργικότητάς του.
  • Τέλος, είναι σαφές ότι οι τηλεόραση και ο υπολογιστής «σκοτώνουν» τη δημιουργικότητα. Φροντίστε λοιπόν να ασχολείται μαζί τους όσο γίνεται λιγότερο και όταν το κάνει να έρχεται σε επαφή με χρήσιμα ερεθίσματα.

Πηγή: mother.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button