ΕνημέρωσηΠολιτική

«Δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο»

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο για τους αγρότες, τονίζοντας ότι το αποθεματικό δεν είναι ατελείωτο.

“Το αποθεματικό το οποίο έχουμε στον προϋπολογισμό δεν είναι ατελείωτο και πρέπει όταν είμαστε στο ξεκίνημα του χρόνου να το χειριζόμαστε με φειδώ γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας βρει”, ανέφερε ερωτηθείς για τους αγρότες ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

“Πέρυσι με τον Daniel είχαμε πολύ μεγάλη καταστροφή. Η καταστροφή αυτή μας κόστισε μέχρι στιγμής 400 εκατομμύρια. Εάν είχαμε εξαντλήσει το αποθεματικό μας τον πρώτο μήνα του χρόνου, τι θα κάναμε;” δερωτήθηκε.

Ο κ. Βορίδης απάντησε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τους αγρότες. “Δεν υπάρχει κάτι κανονισμένο. Τώρα δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν οι κουβέντες. Να μεταφέρω όμως το εξής: Ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να γίνει” τόνισε.

Ο υπουργός είπε πάντως ότι οι αγροτικές παροχές θα μπορούσαν να τεθούν και πάλι στο τραπέζι τον Ιούνιο, ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

“Αυτός ο προϋπολογισμός δεν είχε τα 83 εκατομμύρια. Είπαμε λοιπόν να τα βάλουμε. Δεν μπορούμε να βάλουμε περισσότερα χρήματα, δηλαδή περισσότερα χρήματα, δεν μπορούμε να πάμε σε διπλασιασμό του ποσού. Θέλουν να πάνε στα 160. Λοιπόν δεν γίνεται να πάμε σε αυτό το νούμερο. Άρα λοιπόν, εκείνο το οποίο νομίζω τους είπε ο πρωθυπουργός είναι μια πλήρης και επαρκής απάντηση και δείχνει τη θετική πρόθεση της κυβέρνησης. Πάντως, ποσό που δεν ήταν προϋπολογισμένο το βάλαμε και όχι μόνο το βάλαμε, αλλά θα το παίρνουν απολογιστικά. Δηλαδή, αφού κάνουν τη δαπάνη, θα το παίρνουν μπροστά προκαταβολικά το μισό. Άρα αυτό τους δημιουργεί και σημαντική ταμειακή διευκόλυνση. Και εν πάση περιπτώσει θα ξαναδούμε αυτό το θέμα τον Ιούνιο” σημείωσε ο κ. Βορίδης

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button