Διεθνή επικαιρότητα

Νέα πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον των Χούθι στην Υεμένη

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι διεξήγαγαν χθες νέα πλήγματα εναντίον θέσεων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, οι οποίοι ήταν έτοιμοι, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, να επιτεθούν σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Την 10η Φεβρουαρίου, μεταξύ 16.00 και 17.00 ώρα Σαναά, (οι αμερικανικές δυνάμεις) πραγματοποίησαν με επιτυχία πλήγματα αυτοάμυνας», ανακοίνωσε σε ένα δελτίο Τύπου η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή (Centcom).

Τα πλήγματα διεξήχθησαν βόρεια της πόλης Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη και στοχοθέτησαν δύο ναυτικά drone, όπως και τρία κινητά συστήματα πυραύλων κατά πλοίων «που ήταν έτοιμοι να εκτοξευτούν εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσσα», διευκρινίζει το δελτίο Tύπου.

Η «Centcom αναγνώρισε αυτούς τους πυραύλους σε περιοχές της Υεμένης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Χούθι και καθόρισε ότι αντιπροσωπεύουν επικείμενη απειλή για τα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή».

Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούθι Al-Masirah έκανε λόγο χθες το βράδυ για τρία πλήγματα στον τομέα αλ Σαλίφ, κοντά στη Χοντέιντα. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή άκουσε σειρά ισχυρών εκρήξεων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button