LifeStyle

«Άλλος Άνθρωπος»: Η διαδρομή του χρήματος από έξι τραπεζικούς λογαριασμούς και μια ΜΚΟ

Ούτε έναν, ούτε δύο, άλλα έξι συνολικά τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων ατόμων – μέσα σε δύο χρόνια – έδινε ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, προκειμένου να κατατίθενται χρήματα για τον… «Άλλο Άνθρωπο», όπως αποκαλύπτει η «Ζούγκλα».

Οι λογαριασμοί αυτοί ανήκουν στη μητέρα του, στον γαμπρό του, σε τρεις άλλες γυναίκες και σε έναν ακόμη άνδρα. Επιπλέον, καταθέσεις ζητούσε να γίνουν μέσω PayPal, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα χρήματα έμπαιναν και σε κουτιά ως δωρεές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα κουτιά, η οικογένεια του Κώστα Πολυχρονόπουλου είχε και ΜΚΟ από το 2021 με το όνομα «Οι φίλοι του Άλλου Ανθρώπου». Μητέρα, αδερφή και γαμπρός είχαν τον ρόλο της Προέδρου, της ταμία και του γραμματέα, αντίστοιχα. Τη διαχείριση όλων αυτών είχε, όπως τουλάχιστον έχει παραδεχθεί, ο ίδιος ο Κώστας Πολυχρονόπουλος.

Με δεδομένο ότι η Κοινωνική Κουζίνα λειτουργούσε χωρίς να υπάρχει διοικητικό συμβούλιο, τα ακριβή ποσά που έμπαιναν και έβγαιναν από τους λογαριασμούς, τα γνωρίζει μόνο ο Κώστας Πολυχρονόπουλος.

Η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει και ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο για την υπόθεση. Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος είχε ατομικό λογαριασμό τον οποίο έδινε μάλιστα το 2016 για να μπαίνουν οι δωρεές. Στο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως η «Ζούγκλα», φαίνεται να δίνει το IBAN, τον δικαιούχο -που είναι ο ίδιος-, και την τράπεζα. Ο λογαριασμός αναρτάται το 2016 στις σελίδες της Κοινωνικής Κουζίνας στο Facebook, αλλά από το 2017 και μετά δίνονται άλλοι λογαριασμοί και όχι ο δικός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά θα περάσουν από κόσκινο από τις Εισαγγελικές αρχές, με δεδομένο ότι έχει διαταχθεί ήδη προκαταρκτική έρευνα.

Δείτε τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που εξασφάλισε η «Ζούγκλα»

 

 

 

Η περίεργη κλοπή του 2021

Πρώην εθελοντές ισχυρίζονται μετά τις αποκαλύψεις για την έρευνα των Αρχών για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ότι τρόφιμα έκαναν φτερά μέσα από αποθήκες, υποστηρίζοντας ότι πίσω από την… εξαφάνιση βρίσκεται ο δημιουργός της Κοινωνικής Κουζίνας που έκανε εμπόριο τροφίμων στη μαύρη αγορά.

Χαρακτηριστική είναι η κλοπή που έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου 2021 από την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», στη Νέα Μάκρη. Οι υπεύθυνοι μάλιστα είχαν κάνει ανάρτηση για αυτή την…περίεργη κλοπή, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη παραβίασης. Συγκεκριμένα, ανέφεραν:

«ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι τα πράγματα της κοινωνικής κουζίνας ο “Άλλος Άνθρωπος” Ν. Μάκρη έλειπαν, χωρίς καμία ένδειξη παραβίασης.

Δυστυχώς, έχοντας στο μυαλό μας πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, η κουζίνα μας λάμβανε χώρα στην εκκλησία του Δήμου. Σήμερα ωστόσο, μετά από συνάντησή μας με φορείς της Εκκλησίας και έντονη συζήτηση – χαρακτηρισμούς προς μεριάς μας, αλλά και κανένα ενδιαφέρον για το ποιος μπορεί να πήρε τα πράγματα, οδηγηθήκαμε στην απόφαση ότι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε την τοποθεσία της κουζίνας μας. Δυστυχώς χάθηκαν τόσα τρόφιμα – είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία είχαν δοθεί από το υστέρημα τόσων και τόσων “άλλων” ανθρώπων, με το ποσό που ανέρχεται στα 5.000€.

Η κουζίνα αυτή χτίστηκε με πολλά όνειρα και ελπίδα να διαδώσουμε την αξία της αλληλεγγύης στην περιοχή μας και να κρατήσουμε ζωντανή την ανθρωπιά εδώ. Έτσι είναι όμως, στη ζωή υπάρχει αυτή η ρομαντική πλευρά, υπάρχει και η πιο σκληρή που δεν θα διστάσει ουδεμιάς να πατήσει κάτω κάθε ιδανικό κι αρετή.

Μία μεγάλη συγγνώμη που δε φανήκαμε αρκετοί στο να διασφαλίσουμε τα πράγματα που εδώ και τόσους μήνες εξασφαλίζατε και προσφέρατε σε εμάς. Κάνουμε τα πάντα να βρεθεί νέος χώρος, με οποιοδήποτε κόστος, γιατί ό,τι και να γίνει εμείς θα συνεχίσουμε. Αυτό που αρχίσαμε δεν θα το εγκαταλείψουμε… ίσα, ίσα θα γίνουμε περισσότεροι και θα προσφέρουμε περισσότερα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button