Διεθνή επικαιρότητα

Απειλή Ζαχάροβα σε Μακρόν: Γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία θα γίνουν στόχος

Ξεκάθαρη προειδοποίηση προς τη Γαλλία ότι αν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, τότε αυτά θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι από τον ρωσικό στρατό έστειλε η Μόσχα.  

«Εάν οι Γάλλοι εμφανιστούν στη ζώνη σύγκρουσης, θα γίνουν αναπόφευκτα στόχοι για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Μου φαίνεται ότι το Παρίσι έχει ήδη αποδείξεις γι’ αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία βλέπει ήδη αυξανόμενο αριθμό Γάλλων υπηκόων μεταξύ των νεκρών στην Ουκρανία.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Μακρόν εξηγεί αυτή τη ρητορική με την επιθυμία να δημιουργήσει κάποιου είδους στρατηγική αβεβαιότητα για τη Ρωσία», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Πρέπει να τον απογοητεύσουμε – για εμάς η κατάσταση μοιάζει περισσότερο από σίγουρη», τόνισε ακόμη η Ζαχάροβα.

Ο Μακρόν προκάλεσε αντιδράσεις τον Φεβρουάριο λέγοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία στο μέλλον. Ο Γάλλος ηγέτης προειδοποίησε ότι αν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία τότε η αξιοπιστία της Ευρώπης θα μηδενιστεί.

Από την πλευρά της η Ρωσία δήλωσε τη Δευτέρα (6/5) ότι θα εξασκήσει την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης μετά από τις απειλές που, όπως είπε η Μόσχα, προέρχονται από τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button