Διεθνή επικαιρότητα

Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, στην καθιερωμένη ομιλία του αναφέρθηκε στις επιθέσεις της Χαμάς αποφεύγοντας να ασκήσει κριτική  κατά του Ισραήλ, το οποίο ετοιμάζει εισβολή στη Ράφα.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε την «άγρια έξαρση του αντισημιτισμού στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο»

Η ομιλία του Μπάιντεν έγινε σε μια δύσκολη στιγμή, καθώς η κατάληψη από το Ισραήλ του συνοριακού περάσματος στη Ράφα προκαλεί ήδη επικρίσεις για τον αποκλεισμό της βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους, κάτι για το οποίο ο Μπάιντεν απέφυγε επίσης να τοποθετηθει.

«Δεν υπάρχει θέση σε κανένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, σε κανένα μέρος στην Αμερική για αντισημιτισμό, ρητορική μίσους ή απειλές βίας οποιουδήποτε είδους», δήλωσε. «Είτε κατά των Εβραίων είτε κατά οποιουδήποτε άλλου».

«Αυτό το αρχαίο μίσος κατά των Εβραίων δεν ξεκίνησε με το Ολοκαύτωμα, δεν τελείωσε ούτε με το Ολοκαύτωμα, ούτε μετά, ακόμη και μετά τη νίκη μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Αυτό το μίσος συνεχίζει να βρίσκεται βαθιά στις καρδιές πάρα πολλών ανθρώπων στον κόσμο και απαιτεί τη συνεχή επαγρύπνηση και ευθύτητά μας», πρόσθεσε. «Αυτό το μίσος ζωντάνεψε στις 7 Οκτωβρίου»

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και ποιος ευθύνεται για τη σημερινή αναταραχή στη Μέση Ανατολή.

«Μόλις επτάμισι μήνες μετά, οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία», είπε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button