ΕνημέρωσηΟικονομία

Bitcoin: Αβεβαιότητα στις αγορές των κρυπτονομισμάτων εξαιτίας της Fed και της Μέσης Ανατολής

«Μάχη χαρακωμάτων» γύρω από τα 60.000 δολάρια έδωσε όλη την προηγούμενη εβδομάδα το bitcoin, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από τις προθέσεις της Fed για τα επιτόκια έπληξαν τις αγορές κρυπτονομισμάτων, ενώ «τιμωρήθηκε» από τους επενδυτές λόγω της αδυναμίας του να καρπωθεί οφέλη από την αναταραχή στη Μέση Ανατολή όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι τιμές του bitcoin, του ether και άλλων κρυπτονομισμάτων ανέκαμψαν τελικά μετά από μια δύσκολη εβδομάδα με έντονη μεταβλητότητα.

Παρά ταύτα, η ζημιά στην αγορά έχει ήδη γίνει, καθώς μέσα σε λίγες ώρες ρευστοποιήθηκαν και άλλα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων αξίας 193 εκατ. δολαρίων, προσθέτοντας στις ρευστοποιήσεις αξίας 300 εκατ. δολαρίων που παρατηρήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι αναλυτές εξήγησαν την κατάρρευση των τιμών των crypto νωρίτερα στην εβδομάδα ότι προκλήθηκε από τον φόβο των επενδυτών στην αγορά λόγω της βεβαιότητας ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτών Αγορών της Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια. Στη συνέχεια οι oμοσπονδιακοί αξιωματούχοι απέδειξαν ότι είχαν δίκιο, αφήνοντας τα επιτόκια αμετάβλητα και πλήττοντας τις τιμές των κρυπτονομισμάτων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο αγώνας για να φτάσει ο πληθωρισμός στο 2% ήταν δύσκολος και αμφιβάλλει σοβαρά ότι η επόμενη απόφαση για το επιτόκιο πολιτικής θα είναι αυξητική.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον αμερικανικό λαό σε συνέντευξη Τύπου στην Ιαπωνία ότι είναι βέβαιος ότι θα υπάρξει μείωση του επιτοκίου πριν από το τέλος του έτους.

Επισημαίνεται, ότι το bitcoin έφτασε στην υψηλότερη τιμή του, στα 65.000 δολάρια, τον περασμένο μήνα κατά το σημαντικό Σαββατοκύριακο του halving και έκτοτε σημειώνει σταθερή πτώση.

Το bitcoin μάχεται να κρατηθεί κοντά στα 60.000 δολάρια και ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι η πρόσφατη αδιαφορία των επενδυτών για το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο λόγω της αδυναμίας του να επωφεληθεί από την ένταση στη Μέση Ανατολή.

To άρθρο Bitcoin: Αβεβαιότητα στις αγορές των κρυπτονομισμάτων εξαιτίας της Fed και της Μέσης Ανατολής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button