Διεθνή επικαιρότητα

Boeing: Αντιμέτωπη με νέα έρευνα – Στο μικροσκόπιο οι επιθεωρήσεις του 787 Dreamliner

Νέος πονοκέφαλος για τη Boeing, καθώς οι ΗΠΑ ξεκίνησαν νέα έρευνα μετά την παραδοχή της εταιρείας στις ρυθμιστικές αρχές για την ασφάλεια των αερομεταφορών ότι ενδέχεται να μην έχει επιθεωρήσει σωστά τα αεροπλάνα 787 Dreamliner.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) δήλωσε ότι θα εξετάσει αν το προσωπικό είχε παραποιήσει τα αρχεία.

Ακόμη είπε ότι η Boeing επιθεωρεί εκ νέου όλα τα αεροσκάφη 787 που βρίσκονται ακόμη στη γραμμή παραγωγής.

Η Boeing θα αναγκαστεί να αναπτύξει ένα «σχέδιο δράσης» για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τα αεροπλάνα που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, πρόσθεσε.

Η εταιρεία εσωτερικά ενημέρωσε το προσωπικό της την περασμένη εβδομάδα ότι το «παράπτωμα» δεν είχε δημιουργήσει «άμεσο ζήτημα ασφάλειας πτήσεων», σύμφωνα με μήνυμα που είδε το BBC News.

«Επανεξετάσαμε γρήγορα το θέμα και μάθαμε ότι αρκετοί άνθρωποι παραβίαζαν τις πολιτικές της εταιρείας μη εκτελώντας μια απαιτούμενη δοκιμή, αλλά καταγράφοντας την εργασία ως ολοκληρωμένη», ανέφερε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το προσωπικό ο Σκοτ Στόκερ, επικεφαλής του προγράμματος Boeing 787.

Η FAA δήλωσε ότι η Boeing είχε προσέλθει «εθελοντικά» τον περασμένο μήνα για να προειδοποιήσει ότι «ενδέχεται να μην έχει ολοκληρώσει» τις επιθεωρήσεις που απαιτούνται για την επιβεβαίωση επαρκών ηλεκτρικών διασφαλίσεων στο σημείο όπου οι πτέρυγες ενώνονται με το κύριο σώμα ορισμένων αεροσκαφών 787 Dreamliners, ενός μεγάλου αεροσκάφους που χρησιμοποιείται συχνά σε διεθνείς πτήσεις.

«Η FAA ερευνά αν η Boeing ολοκλήρωσε τις επιθεωρήσεις και αν οι υπάλληλοι της εταιρείας ενδέχεται να έχουν παραποιήσει τα αρχεία των αεροσκαφών», ανέφερε.

Πρόκειται για την τελευταία κρίση που έχει ξεσπάσει στην Boeing τα τελευταία χρόνια. Τον Ιανουάριο, μια αχρησιμοποίητη πόρτα εξόδου κινδύνου ανατινάχθηκε από ένα νέο αεροπλάνο 737 Max 9 λίγο μετά την απογείωση, φέρνοντας στο προσκήνιο τις διαδικασίες κατασκευής και ασφάλειας.

Το περιστατικό προκάλεσε την προσωρινή καθήλωση δεκάδων αεροσκαφών και ανάγκασε την εταιρεία να επιβραδύνει δραστικά την παραγωγή, ενώ προκάλεσε αυξημένη ρυθμιστική εποπτεία, ποινική έρευνα και άλλα νομικά και οικονομικά προβλήματα.

Η φήμη της εταιρείας είχε πληγεί πριν από μερικά χρόνια, όταν δύο αεροσκάφη της 737 Max συνετρίβησαν με διαφορά πέντε μηνών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 346 επιβάτες και το πλήρωμα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button