ΕνημέρωσηΟικονομία

Εκτινάχθηκε έως 100% η ζήτηση κάνναβης μετά τη μερική νομιμοποίηση της από 1η Απριλίου 

Εκτινάχθηκε η ζήτηση κατανάλωσης κάνναβης στη Γερμανία μετά τη μερική νομιμοποίηση της από την 1η Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Οι ενήλικες στη Γερμανία επιτρέπεται να μεταφέρουν νόμιμα έως και 25 γραμμάρια του ναρκωτικού. Οι εταιρείες κάνναβης επωφελούνται από αυτό – όπως και οι ερασιτέχνες χρήστες, οι οποίοι μπορούν να εκμεταλλευτούν μια γκρίζα ζώνη, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Στην εταιρεία κάνναβης Cannamedical, για παράδειγμα, ο όγκος των κρατήσεων έχει αυξηθεί κατά 90% μετά τη μερική νομιμοποίηση.

Οι πωλήσεις τον Απρίλιο διπλασιάστηκαν, όπως και ο αριθμός των φαρμακείων που παραγγέλνουν από την εταιρεία.

Η Four20 Pharma ανέφερε αύξηση της ζήτησης έως και 100%, όταν ρωτήθηκε από την Handelsblatt.

Ο όγκος των παραγγελιών έχει επίσης «αυξηθεί κατακόρυφα» – σε ορισμένες ημέρες παραγγέλλονται έως και 60% περισσότερα προϊόντα σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τη μερική νομιμοποίηση.

Ο όμιλος Sanity Group αναφέρει επίσης «πολύ ισχυρή ζήτηση» και αύξηση των πωλήσεων. Στο σύνολο της αγοράς, αυτό έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της ζήτησης μεταξύ 70% και 100%.

Και στην εταιρεία κάνναβης Bloomwell Group, η οποία λειτουργεί, μεταξύ άλλων, μια πύλη ταχυδρομικής παραγγελίας και μια πλατφόρμα τηλεϊατρικής, ο αριθμός των συνταγών που εκδόθηκαν έχει πενταπλασιαστεί από τις αρχές Απριλίου.

Οι εταιρείες κάνναβης μιλούν για την 1η Απριλίου ως μια «μεγάλη μέρα» για τους ασθενείς, τους καταναλωτές και ολόκληρο τον κλάδο στη Γερμανία. Άλλοι παρατηρητές, ωστόσο, προειδοποιούν για ένα νομικό κενό.

Οι λέσχες κάνναβης δεν ανοίγουν μέχρι τον Ιούλιο

Ο νόμος ορίζει ότι οι πολίτες πρέπει να γίνουν μέλη μιας λέσχης κάνναβης αν θέλουν να αγοράσουν το ναρκωτικό για ψυχαγωγική χρήση. Ωστόσο, οι λέσχες αυτές δεν θα ανοίξουν πριν από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Και θα περάσει ακόμη περισσότερος καιρός μέχρι να τους χορηγηθούν άδειες και να τους επιτραπεί να αρχίσουν να καλλιεργούν φυτά κάνναβης.

Ο Φιν Χένσελ (Finn Hänsel), ιδρυτής του Sanity Group, λέει: «Οι πρώτες λέσχες δεν θα μπορούν να προσφέρουν προϊόντα πριν από το 2025».

Αν θέλετε να καπνίζετε χόρτο ιδιωτικά μέχρι τότε, οι μόνες σας επιλογές είναι η καλλιέργεια στο σπίτι, η μαύρη αγορά ή τα φαρμακεία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ιατρικές ανάγκες μπορούν να καταχωρηθούν άνετα εκεί χωρίς καμία υποχρέωση, ακόμη και αν δεν υπάρχουν. «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ιατρική συνταγή της κάνναβης είναι συγκρίσιμη με εκείνη της ιβουπροφαίνης 600», λέει ο Hänsel.

Η Κριστιάν Νόιμπαουρ (Christiane Neubaur, πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακείων που προμηθεύονται κάνναβη (VCA), λέει λοιπόν: «Οι κύριοι νικητές είναι τα διαδικτυακά φαρμακεία».  

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button