ΕνημέρωσηΠολιτική

Επιστολική ψήφος: Ξεκίνησε η αποστολή των φακέλων – Με SMS ενημερώνονται οι ψηφοφόροι

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη (9/5) η αποστολή των φακέλων για την επιστολική ψήφο με τους πρώτους ψηφοφόρους να έχουν ήδη παραλάβει το υλικό.

Παράλληλα, οι πολίτες που εγγράφηκαν στην πλατφόρμα για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με επιστολική ψήφο λαμβάνου και SMS το οποίο αναφέρει: «Αγαπητέ εκλογέα με εκλογικό κωδικό …, σας ενημερώνουμε ότι έχει αποσταλεί το αντικείμενο … με την επιστολική σας ψήφο. Εσωκλείονται ειδικές οδηγίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν αποσταλεί στο σύνολό τους οι φάκελοι.

Πάνω από 200.000 εγγραφές

Σημειώνεται πως τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Δευτέρας εξέπνευσε η προθεσμία εγγραφής στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου, με τον τελικό αριθμό εγγεγραμμένων να ξεπερνά τους 200.000 από 128 χώρες.

Οι εγγεγραμμένοι ανήλθαν σε 202.556, εκ των οποίων 153.322 (75,7%) είναι κάτοικοι της επικράτειας και 49.234 (24,3%) Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μεγαλύτερος αριθμός εγγραφών καταγράφτηκε στη Γερμανία (9.578), στο Ηνωμένο Βασίλειο (9.090), στις ΗΠΑ (3.857), το Βέλγιο (3.491), στην Ολλανδία (3.119) και στην Κύπρο (2.808).

Όσοι ψηφίζουν με επιστολική ψήφο μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς εκεί έχουν αναρτηθεί τα έντυπα οδηγιών, τα έντυπα υπεύθυνης δήλωσης και τα ψηφοδέλτια για όποιον πχ κάνει λάθος και θέλει να τα τυπώσει μόνος του.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν τα σχετικά έγγραφα στο https://www.ypes.gr/ekloges/ekloges-gia-to-europaiko-koinoboulio/epistoliki-psifos/epistol-psf-archeia-epistolikis-psifou. Εκεί υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button