Ομορφιά

Eurovision 2024 – Τελικός: Σε ποια θέση θα εμφανιστεί η Μαρίνα Σάττι με το Zari

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση και του Β’ Ημιτελικού της Eurovision 2024 το βράδυ της Πέμπτης, η EBU έδωσε στη δημοσιότητα τη σειρά εμφάνισης των χωρών που προκρίθηκαν στον τελικό .

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαϊου, και το διαγωνιστικό μέρος θα ανοίξει η διοργανώτρια χώρα, Σουηδία κάτι που ήταν ήδη γνωστό, ενώ την βραδιά θα κλείσει η Kaleen για λογαριασμό της Αυστρίας.

Η Μαρίνα Σάττι θα εμφανιστεί στη 12η θέση ενώ η Κύπρος θα διαγωνιστεί στην 20η θέση.

Όπως κάθε χρόνο,  η τελική σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι 26 χώρες καθορίζεται -αποκλειστικά- από τους παραγωγούς του σόου.

Αυτό συμβαίνει με σκοπό τη καλύτερη ροή του τελικού, δηλαδή να αποφευχθούν συνεχόμενες συμμετοχές ίδιου μουσικού στυλ κτλ.Φέτος, υπήρξε μια ακόμη σημαντική αλλαγή. Οι 25 από τους 26 αυριανούς διαγωνιζόμενους, είχαν να τραβήξουν κλήρο ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο μισό, αλλά και ανάμεσα στην επιλογή των παραγωγών!

Η παραπάνω, τρίτη, κατηγορία δίνει το δικαίωμα στους εκάστοτε διοργανωτές να τοποθετήσουν τη χώρα που τράβηξε τον συγκεκριμένο κλήρο σε οποιαδήποτε θέση της αρεσκείας τους, είτε στο πρώτο είτε στο δεύτερο μισό.

Γνώμονας, πάντα, είναι το καλύτερο δυνατό τηλεοπτικό αποτέλεσμα. Αποφασίστηκε, επίσης, πως από τις 20 προκριθείσες χώρες των ημιτελικών και τους BIG 5, 6 θα πάρουν θέση στο πρώτο μισό, άλλες 6 στο δεύτερο και 13 θέσεις θα καθοριστούν από το λεγόμενο Producer’s Choice.

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των χωρών

 1. Σουηδία
 2. Ουκρανία
 3. Γερμανία
 4. Λουξεμβούργο
 5. Ολλανδία
 6. Ισραήλ
 7. Λιθουανία
 8. Ισπανία
 9. Εσθονία
 10. Ιρλανδία
 11. Λετονία
 12. Ελλάδα
 13. Ηνωμένο Βασίλειο
 14. Νορβηγία
 15. Ιταλία
 16. Σερβία
 17. Φινλανδία
 18. Πορτογαλία
 19. Αρμενία
 20. Κύπρος
 21. Ελβετία
 22. Σλοβενία
 23. Κροατία
 24. Γεωργία
 25. Γαλλία
 26. Αυστρία

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button