Διεθνή επικαιρότητα

Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα

Την σταδιακή επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ως απάντηση στην απειλή της Ρωσίας, περιλαμβάνει στο νέο βασικό πρόγραμμά του το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU).

Στο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, οι σύνεδροι ψήφισαν σήμερα υπέρ της κατάργησης της αναστολής της υποχρέωσης στράτευσης, η οποία είχε αποφασιστεί το 2011.

Σύμφωνα με το σχετικό ψήφισμα, λόγω των σημαντικών ελλείψεων των ενόπλων δυνάμεων σε προσωπικό, το CDU τάσσεται υπέρ της σταδιακής επιστροφής στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, προκειμένου η Μόσχα να λάβει το μήνυμα ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Μακροπρόθεσμα, όμως, ο στόχος παραμένει η επιβολή της 12μηνης κοινωνικής υπηρεσίας για όλους, όπως είχε αποφασιστεί στο προηγούμενο συνέδριο του CDU, διευκρινίζεται. «Θα αποσύρουμε σταδιακά την αναστολή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας και θα την μετατρέψουμε σε υποχρεωτικό έτος κοινωνικής υπηρεσίας», είτε στην Bundeswehr, είτε σε κοινωφελή ιδρύματα, επισημαίνεται στο ψήφισμα, το οποίο κατέθεσε η Νεολαία του κόμματος.

«Ζούμε σε μια χώρα η οποία, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δεν μπορεί να αμυνθεί έναντι της εξωτερικής επιθετικότητας. Αυτή είναι μια απαράδεκτη κατάσταση. Δεν πρέπει πλέον να αφήνουμε την υπεράσπιση της δημοκρατίας μας στην αρχή της ελπίδας», δήλωσε ο επικεφαλής της Νεολαίας Γιοχάνες Βίνκελ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα απορρίψει το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ωστόσο ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της επανεισαγωγής της, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button