Διεθνή επικαιρότητα

Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει στη Μασσαλία – Ετοιμάζεται μεγαλειώδης υποδοχή

Το ταξίδι της στη Γαλλία ετοιμάζεται να ξεκινήσει η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, που άναψε στην αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου καθώς φτάνει την Τετάρτη (8/5) στη Μασσαλία.

Μετά από περίπλου 12 ημερών στην Μεσόγειο η φλόγα φτάνει με το τρικάταρτο πλοίο Belem, το οποίο κατασκευάστηκε το 1896, δηλαδή τη χρονιά που έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης εποχής στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, παρουσία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, η ολυμπιακή φλόγα θα παραδοθεί στους λαμπαδηδρόμους, με τελικό προορισμό το Παρίσι, όπου αναμένεται να φτάσει στις 26 Ιουλίου, δηλαδή την ημέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Η υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας στην Μασσαλία θα έχει χαρακτήρα λαϊκής γιορτής. Θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών θα την παρακολουθήσουν περίπου ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές. Στο λιμάνι της Μασσαλίας αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 150.000 άτομα και να κινητοποιηθούν περίπου 8.500 αστυνομικοί για την τήρηση της τάξης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button