ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Η Ρωσία κατηγορεί τις χώρες της Βαλτικής για «εχθρότητα»

Η «εχθρική γραμμή» των χωρών της Βαλτικής έχει οδηγήσει στη διακοπή των περισσότερων δεσμών τους με τη Μόσχα, εκτίμησε σήμερα, Κυριακή 5 Μαΐου, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, προειδοποιώντας παράλληλα για τη λήψη ασύμμετρων μέτρων.

«Λόγω της ανοιχτά εχθρικής γραμμής του Βίλνιους, της Ρίγα και του Ταλίν, οι (…) δεσμοί με τη Ρωσία έχουν κοπεί», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα στο πρακτορείο RIA, αναφερόμενη στις πρωτεύουσες της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί διπλωματικά μέσα άσκησης επιρροής στις χώρες της Βαλτικής.

Η Εσθονία κατηγόρησε την προηγούμενη εβδομάδα τη Ρωσία ότι παραβίασε τους κανόνες για τον διεθνή εναέριο χώρο, προκαλώντας παρεμβολές στα σήματα του GPS, με το ΝΑΤΟ να προσθέτει ότι οι χώρες της Βαλτικής είναι μεταξύ αυτών που «ανησυχούν βαθιά» για δραστηριότητες τις οποίες χαρακτηρίζουν ρωσική κατασκοπεία.

Η Ζαχάροβα, χωρίς να διευκρινίζει σε ποιες ενέργειες των χωρών της Βαλτικής αναφερόταν, πρόσθεσε μιλώντας στο RIA ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις εχθρικές ενέργειες της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας, λαμβάνοντας ασύμμετρα μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα απαντήσουμε επίσης στις εχθρικές ενέργειες των χωρών της Βαλτικής με ασύμμετρα μέτρα, κυρίως στον οικονομικό και διαμετακομιστικό τομέα», εξήγησε η ίδια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button