ΕνημέρωσηΟικονομία

Ισραήλ: «Θα αποδείξουμε τους δεσμούς της Urnwa με την τρομοκρατία»

Το Ισραήλ «θα καταθέσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που υπογραμμίζουν τους δεσμούς της Urnwa με την τρομοκρατία», δήλωσε τη Δευτέρα (5/2) ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, λίγο μετά την ανακοίνωση από τον ΟΗΕ της συγκρότησης μιας ανεξάρτητης επιτροπής που έργο της θα είναι η αξιολόγηση της «ουδετερότητας» της κύριας υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

«Συγχαρητήρια στα Ηνωμένα Έθνη για τη συγκρότηση αυτής της ερευνητικής επιτροπής», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, Ίσραελ Κατς στο X, θεωρώντας «επιτακτική ανάγκη να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι 12 από τους 30.000 εργαζομένους της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ συμμετείχαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Λίγο νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε τη συγκρότηση ανεξάρτητης επιτροπής, με έργο αυτής την αξιολόγηση της «ουδετερότητας» της Unrwa και της λειτουργίας της μετά τις κατηγορίες εις βάρος εργαζομένων της υπηρεσίας.

Επικεφαλής της επιτροπής αυτής θα είναι η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά και η επιτροπή θα συνεργαστεί με τρία ερευνητικά κέντρα (Ινστιτούτο Raoul Wallenberg στη Σουηδία, Ινστιτούτο Chr. Michelsen στη Νορβηγία και Δανικό Ινστιτούτο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (DIHR).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button