ΕνημέρωσηΟικονομία

Κίνα: Οι εξαγωγές επιστρέφουν στην ανάπτυξη τον Απρίλιο

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές της Κίνας τον Απρίλιο, περισσότερο από ό,τι είχε εκτιμηθεί, δίνοντας ώθηση στην οικονομία, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατακόρυφα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,5% σε όρους δολαρίου σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αντιστρέφοντας την πτώση του Μαρτίου, ενώ οι εισαγωγές σκαρφάλωσαν κατά 8,4%, ανακοίνωσε σήμερα (9.5.2024) η τελωνειακή διοίκηση. Αυτό άφησε εμπορικό πλεόνασμα 72,4 δισ. δολαρίων για το μήνα. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι οι εξαγωγές της Κίνας θα αυξάνονταν κατά 1,3% ενώ οι εισαγωγές θα ανέβαιναν κατά 4,7%.

Ένας βασικός δείκτης των κινεζικών μετοχών που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ διεύρυνε τα κέρδη του μετά τη δημοσίευση των εμπορικών αριθμών, σημειώνοντας άνοδο 1,6% και διακόπτοντας ένα διήμερο σερί απωλειών.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις ενδείξεις ότι η παγκόσμια ζήτηση ενισχύεται και θα δώσουν ώθηση και στην εγχώρια ανάπτυξη. Το Πεκίνο βασίζεται στις ισχυρές πωλήσεις στο εξωτερικό για να αντισταθμίσει τις αδύναμες καταναλωτικές δαπάνες στο εσωτερικό, όπου η πτώση των ακινήτων έχει οδηγήσει τα νοικοκυριά να σφίξουν το ζωνάρι τους.

To άρθρο Κίνα: Οι εξαγωγές επιστρέφουν στην ανάπτυξη τον Απρίλιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button