ΕνημέρωσηΠολιτική

«Κρατάμε τη θυσία τους ως πυξίδα»

Στο Σκοπευτήριο Καισαριανής βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των 200 εκτελεσθέντων την Πρωτομαγιά του 1944.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Σκοπευτήριο Καισαριανής συνοδευόταν από αντιπροσωπεία μελών του ΠΑΣΟΚ. Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση στεφάνου τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «κρατάμε τη θυσία τους για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

«Στεκόμαστε με δέος εδώ στον μαρτυρικό τόπο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής. Όπου ακριβώς πριν 80 χρόνια, 200 πατριώτες, μέλη της Εθνικής Αντίστασης, δολοφονήθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα. Εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις του Άξονα.

Κρατάμε τη θυσία τους για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη ως πυξίδα.

Για αυτό, πήραμε πρωτοβουλία και καταθέσαμε άμεσα και χωρίς δεύτερες σκέψεις υπόμνημα, για να μην επιτραπεί στα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Είναι, όμως, και η ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που οι εργαζόμενοι γιορτάζουν και αγωνίζονται για τα εργασιακά τους δικαιώματα.


 

 
Χαίρομαι πάρα πολύ, που ο υποψήφιος μας για την προεδρία της Επιτροπής και μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Νίκολα Σμιτ, κατάφερε με τη δική του πρωτοβουλία οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες, οι γνωστοί ντελιβεράδες, να έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα και να μην ζουν σε ανασφάλεια.

Χρέος να αγωνιστούμε στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων. Διότι οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στη χώρα μας πρέπει να ζουν με ασφάλεια, ελπίδα και προοπτική».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button