ΕνημέρωσηΠολιτική

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος που ήταν χορηγός της Χρυσής Αυγής

Για μεγάλο ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχετικά με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Αδιανόητο ο κ. Κασσελάκης να συνδέει τον πρωθυπουργό με τη δικαιοσύνη. Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος – χορηγός της Χρυσής Αυγής», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το απόγευμα της Τετάρτης (8.5.24).

«Επί ημερών, λέει, του Μητσοτάκη αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος, αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι «τεσσεράμισι χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα για να δικαστεί η Χρυσή Αυγή».

«Το κόμμα αυτό κυρίως με τις πράξεις του έδειξε την πραγματική του διάθεση. Η εκτελεστική εξουσία οφείλει να εισάγει νόμους τους όποιος ψηφίζει η νομοθετική εξουσία. Εμείς δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια, έχουμε ψηφίσει μια σειρά από νομοθετήματα, και στη δεύτερη τετραετία, για τις καθυστερήσεις απονομής Δικαιοσύνης. Ο δικαστικός χάρτης για παράδειγμα αποσκοπεί στο να μειωθεί ο χρόνος απονομής της Δικαιοσύνης στο αστικό δίκαιο μέχρι 30%. Όλα αυτά δεν τα ψήφισε η αντιπολίτευση», επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

«Δεν εμπλεκόμαστε στα της Δικαιοσύνης»

«Πέρα από τον κίνδυνο της παραγραφής, (της δίκης για το Μάτι) η διάκριση των εξουσιών μας επιτάσσει να μην εμπλεκόμαστε στα της Δικαιοσύνης. Απλά ως εκτελεστική εξουσία επισημαίνουμε τον κίνδυνο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την εισαγγελική έφεση κατά της απόφασης για το Μάτι.

«Να επαναβεβαιωθεί η πολιτική σταθερότητα»

Σχετικά με τα διλήμματα που έχει θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε:

«Ξεκαθαρίζουμε ότι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2027. Θεωρώ ότι πρέπει να επαναβεβαιωθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Οι τελευταίες ευρωεκλογές, η αντίστοιχη τελευταία διαδικασία έδωσε 33%. Είναι λογικός αυτός ο πήχης από τον πρωθυπουργό. Μέσα σε 10 μήνες έχουν περάσει πολλές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις».

«Η κυβέρνηση έχει μειώσει πάνω από 50 φόρους»

Αναφορικά με το «αγκάθι» της ακρίβειας ο κ. Μαρινάκης σχολίασε μεταξύ άλλων: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που μας έβαλε, μας αύξησε ή μας επέβαλε 30 φορολογικούς συντελεστές, κουνάει το δάχτυλο στην κυβέρνηση που έχει μειώσει πάνω από 50 φόρους. Ο κ. Κασσελάκης να αποκηρύξει την πολιτική Τσίπρα και των υπουργών Τσίπρα, την πολιτική των 30 φόρων».

«Καταρχάς τα χρόνια που στην Ευρώπη ανέβαιναν σε ουρανοξύστες, να το πω έτσι σχηματικά, στην Ελλάδα κάποιοι μας ρίξανε στο 3ο υπόγειο. Άρα πρέπει να ανεβούμε πολλούς ορόφους, έχουμε αρχίσει κι ανεβαίνουμε ορόφους. Σίγουρα όμως έχουμε πολλούς ακόμα να ανέβουμε. Πραγματικά δεδομένα. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ. (…) Μάλιστα το 2019 – 2023 σε βάθος τετραετίας, ενώ στην Ευρώπη αυτή η αύξηση ήταν 4,8%, στην Ελλάδα είναι 1,9%, διπλάσια δηλαδή. Επίσης, το 2023 αυξήθηκε το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών 7,3% στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010. Δημιουργήθηκαν 400.000 θέσεις εργασίας σε 4 χρόνια. Ενώ μέχρι το 2019 η πολυπληθέστερη κατηγορία ήταν αυτή που ήταν μέχρι 700 ευρώ, τώρα αυτή η κατηγορία είναι πάνω από 1000 ευρώ, αυτή η οποία έχει τις περισσότερες θέσεις εργασίας».

«Και κλείνω με το εξής: Έχει αυξηθεί ο μέσος μισθός 20%, αλλά μεσοσταθμικά ο πληθωρισμός είναι 15,1%». «Η ακρίβεια είναι ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι είναι ακρίβεια Μητσοτάκη, ενώ η Ελλάδα έχει 15,1% μεσοσταθμικά ακρίβεια, 5 μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. (…) Δεν σημαίνει ότι το γεγονός ότι έχουμε το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ, έχουμε φτάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όχι. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε. Αλλά προσοχή! Έχουν χτιστεί τα θεμέλια, έχουμε αρχίσει και βλέπουμε φως στον ορίζοντα».

«Δυσαρέσκεια για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας»

Για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και αν αυτή η απόφαση συνάδει με τη Διακήρυξη των Αθηνών, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε:

«Είναι μια απόφαση που όχι μόνο την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, αλλά όλον τον ελληνικό λαό μας βρίσκει αντίθετους και αυτό θα εκφραστεί από τον πρωθυπουργό και στο ανώτατο επίπεδο, στην επικείμενη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο. Πρέπει νομίζω, να γίνει σεβαστή η αξία και διαχρονικότητα της συγκεκριμένης Μονής. Είναι ένα σημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO».

«Η ίδια η πραγματικότητα έχει δείξει ότι παρά τις πολλές διαφωνίες μας, μία είναι η βασική διαφορά την οποία θα συζητήσουμε όταν έρθει εκείνη η ώρα, αν και εφόσον έρθει. Ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, παρά το γεγονός ότι διαφωνούμε ξεκάθαρα σε πολλά θέματα, ο διάλογος και αυτή η παρατεταμένη παρουσία των εκπροσώπων των δύο μερών και σε επίπεδο θετικής ατζέντας έχει κάνει πολλά καλά», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και συνέχισε: «Τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα: το μεταναστευτικό, που κυρίως η επιτυχία οφείλεται στην θωράκιση των συνόρων μας. Έχουμε καταφέρει και το έχουμε αντιμετωπίσει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ειδικά του Νότου. Έχουν εκμηδενιστεί οι ροές στον Έβρο και στο Αιγαίο. Δεύτερο παράδειγμα: τα δέκα νησιά του Αιγαίου που με τη διευκόλυνση της βίζα έχουν δει πολύ σημαντικά έσοδα. Και τρίτο: ο περιορισμός έως και εκμηδενισμός των παραβιάσεων».

«Η κυβέρνηση δεν προσκάλεσε τον Ράμα – Είναι ιδιωτική επίσκεψη»

Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Αθήνα και τις ελληνοαλβανικές σχέσεις μετά τη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε:

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν προσκάλεσε τον Έντι Ράμα. Δεν μιλάμε για μια διμερή συνάντηση, για μια συνάντηση δύο ηγετών. Μιλάμε για μια ιδιωτική επίσκεψη του κ. Ράμα που χθες μας έγινε γνωστή, χωρίς να γνωρίζουμε και το σημείο. Περιμένουμε να το μάθουμε και πρέπει να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες εφόσον συμβεί μια οποιαδήποτε τέτοια επίσκεψη. Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει στο πλαίσιο ευρύτερων περιοδειών του Έντι Ράμα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που λέμε είναι ότι δεν το διευκολύνουμε, δεν έχουμε την όποια συμμετοχή στη διοργάνωση ή στην εύρεση χώρου. Από εκει και πέρα, ούτε μπορεί και να απαγορεύσει η ελληνική κυβέρνηση μια συνάθροιση».

«Το συνδέσατε με την υποψηφιότητα Μπελέρη και με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του Έλληνα πρωθυπουργού καθόλη τη διάρκεια αυτού του έτους. Μας κατηγορεί ταυτόχρονα η αντιπολίτευση για το ότι δεν κρυφτήκαμε, ότι βάλαμε μπροστά τα δικαιώματα του Φρεντι Μπελέρη, το τεκμήριο αθωότητας, το σεβασμό σε αυτό, στο Κράτος Δικαίου. Και η υποψηφιότητα αυτή, που δεν είναι η μοναδική από τη μειονότητα στην Αλβανία, την ελληνική κοινότητα στην Αλβανία, είναι και του Πύρρου Δήμα. Άρα δεν κρυφτήκαμε. Δεν μείναμε στα ωραία λόγια, στα χτυπήματα στην πλάτη».

«Οι υποψηφιότητες Μπελέρη και Δήμα συμβολίζουν τη σταθερή προσήλωση της ελληνικής κυβέρνηση, του πρωθυπουργού στην προάσπιση του τεκμηρίου αθωότητας και του κράτους δικαίου. Και ταυτόχρονα μια κυβέρνηση που δεν κρύφτηκε, έθεσε το ζήτημα αυτό σε όλα τα επίπεδα και στο Ευρωκοινοβούλιο και σε επίπεδο κορυφής. Δεν είναι διμερές θέμα το ζήτημα Μπελέρη και επειδή κλείνει και ένα χρόνο φυλακισμένος. Είναι ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να ορκιστεί. Εμείς συνεχίζουμε και ζητάμε δίκαιη δίκη, σεβασμό σε αυτές τις αξίες, οι οποίες δεν μπαίνουν στο ζύγι και δεν θα έπρεπε να έχουμε αντιπολίτευση από την αντιπολίτευση και σε αυτό το θέμα», υπογράμμισε.

To άρθρο Μαρινάκης για Κασσελάκη: Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος που ήταν χορηγός της Χρυσής Αυγής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button