ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Ο Θύμιος χάρισε ζωή σε τρεις συνανθρώπους μας

Δεν τα κατάφερε ο 33χρονος Θύμιος από την Εράτυρα Κοζάνης μετά το τροχαίο που είχε τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης. Οι γονείς του ανήμερα του Πάσχα αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του για να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη (8/5).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γ.Ν. «Γ.Παπανικόλαου» της Θεσσαλονίκης, η διαδικασία δωρεάς οργάνων και ιστών ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 5 Μαΐου.

«Η Διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντος και τους ευχαριστεί θερμά για την απόφασή τους, στην πιο δύσκολη για αυτούς στιγμή να προσφέρουν δώρα ζωής σε συνανθρώπους μας.

Επιπλέον, η Διοίκηση ευχαριστεί το προσωπικό της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και όλων των άλλων τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου που συνεργάστηκαν για το σκοπό της δωρεάς. Συγκεκριμένα, το προσωπικό του Αναισθησιολογικού Τμήματος, των Χειρουργείων, του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, του Καρδιολογικού Τμήματος, του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, του Βιοχημικού Εργαστηρίου, του Αιματολογικού Εργαστηρίου και τη Αιμοδοσίας και του Τμήματος Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας. Χωρίς την καθοριστική συμβολή όλων αυτών των επαγγελματιών υγείας δε θα ήταν δυνατή η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας της δωρεάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χειρουργείο της δωρεάς πραγματοποιήθηκε από τις χειρουργικές ομάδες της Μονάδας Μεταμόσχευσης του ΓΝΘ «Ιπποκράτειου», της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού».

Πατέρας Θύμιου: «Να είναι καλά όσοι πήραν τα όργανά του – Τουλάχιστον να κάνουν Ανάσταση αυτοί»

Συντετρημένος ο πατέρας του 33χρονου Θύμιου δήλωσε για την δωρεά οργάνων του γιου του: «Να είναι καλά αυτοί που πήραν τα όργανα. Να κάνουν Ανάσταση. Ο δικός μου ο γιος πέθανε αλλά τουλάχιστον να κάνουν Ανάσταση αυτοί οι άνθρωποι που περιμένουν να μην πεθάνουν τα παιδιά τους».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button