ΕνημέρωσηΟικονομία

Όφελος για 700 νοικοκυριά από την αναμόρφωση του προγράμματος

Μετά από την υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή είναι και επίσημη πλέον η αναμόρφωση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για Αστέγους», από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Μάλιστα, οι αλλαγές στο πρόγραμμα στέγασης και εργασίας πραγματοποιήθηκαν ακριβώς με γνώμονα την διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης σε αυτό, στοχεύοντας στην βελτίωση του επιπέδου προστασίας των ευάλωτων πολιτών και των παιδιών.

Τι αλλάζει όμως πρακτικά στο πρόγραμμα με το νέο νομοσχέδιο;

  • Στο πρόγραμμα εντάσσονται και τα νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες επισφάλειας στέγης, πέραν της αστεγίας καθώς και νοικοκυριά που ήδη διαμένουν σε δωρεάν παραχωρημένη οικία.
  • Διευρύνονται οι φορείς που μπορούν να συμμετάσχουν με τη συμμετοχή πλέον φορέων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της απεξάρτησης.
  • Αυξάνεται από 10 σε 15 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός.
  • Στόχος η κάλυψη περίπου 700 νοικοκυριών από τα 556 που καλύφθηκαν την προηγούμενη περίοδο.
  • Το πρόγραμμα επεκτείνεται σε τουλάχιστον 60 Δήμους από τους 42 της περασμένης διετίας.

Όπως είχε δηλώσει η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη κατά την διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, εξετάζεται να εμπλουτιστεί το πλαίσιο των παροχών και να υπάρξει αύξηση του ποσού των παραπάνω δαπανών που ήδη καλύπτονται ή και η προσθήκη νέων επιλέξιμων δαπανών.

Επιπροσθέτως, όπως σημείωσε η κυρία Ζαχαράκη προκείμενου να υπερβούμε το πρόβλημα της εύρεσης κατοικίας εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθούν κίνητρα και σε ιδιοκτήτες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button