ΕνημέρωσηΟικονομία

Παραμένουν οι κίνδυνοι για τις προοπτικές του πληθωρισμού

Ο Pierre Wunsch, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), εξακολουθεί να βλέπει κινδύνους για τις τιμές καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένου ενός πιο αδύναμου ευρώ σε περίπτωση που η νομισματική πολιτική αποκλίνει πολύ από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με τον Βέλγο, κεντρικό τραπεζίτη της ΕΚΤ: «Σημαντικοί κίνδυνοι παραμένουν γύρω από την πορεία της αύξησης των μισθών και του πληθωρισμού στις υπηρεσίες έντασης μισθών», ενώ ο ίδιος προέτρεψε σε επιφυλακτικότητα, ακόμη και αν οι μειώσεις των επιτοκίων είναι πιθανό να ξεκινήσουν φέτος. «Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να δεσμευτούμε σε μια προκαθορισμένη πορεία δράσης».

Μιλώντας σήμερα (8.5.2024) στο Κέντρο Κεντρικής Τραπεζικής στη Φρανκφούρτη, ο Wunsch δήλωσε ότι «ένας γνωστός άγνωστος παραμένει ο ρόλος της συναλλαγματικής ισοτιμίας και ο κίνδυνος εισαγωγής πληθωρισμού». Οι αποκλίνουσες οικονομικές συνθήκες και πολιτικές στη ζώνη του ευρώ και στις ΗΠΑ «μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές επιπτώσεις από τη συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου – ευρώ», είπε.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button