ΕνημέρωσηΟικονομία

Ποιοι οδηγοί πρέπει να βάλουν «Σ» στο πίσω τζάμι;

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όλοι γνωρίζουν ότι οι νέοι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να έχουν το σήμα «Ν» στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους για τους πρώτους 12 μήνες κατοχής άδειας οδήγησης. Είναι ένας τρόπος να γνωρίζουν οι υπόλοιποι χρήστες του οδικού δικτύου, πως ο εν λόγω οδηγός είναι άπειρος και πιο επιρρεπής σε λάθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιοι πρέπει να έχουν το «Σ»

Το «Σ» είναι αυτό που θα πρέπει να υπάρχει στο πίσω τζάμι εάν ο οδηγός είναι 17 ετών και χειρίζεται το όχημα έχοντας ως συνοδηγό ενήλικα άνω των 25 ετών, ο οποίος έχει στην κατοχή του το δίπλωμα οδήγησης για τουλάχιστον 5 χρόνια. Για όσο καιρό ο οδηγός είναι ανήλικος και πραγματοποιεί συνοδευόμενη οδήγηση είναι υποχρεωμένος από το νόμο να έχει το «Σ», ενώ όταν ενηλικιωθεί και μπορεί πλέον να βρίσκεται και μόνος στο αυτοκίνητο, πρέπει για τους πρώτους 12 μήνες να το αντικαταστήσει με «Ν».

Γιατί έχει σημασία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο το “Ν” όσο και “Σ” έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο. Να ενημερώσουν τους υπόλοιπους οδηγούς πως αυτός που βρίσκεται στο τιμόνι μπορεί να μην έχει τις αναμενόμενες αντιδράσεις. Μπορεί να αργήσει να παρκάρει, να του σβήσει, να “ανοίξει” μία στροφή κτλ. Ένας νέος οδηγός κάνει ότι καλύτερο μπορεί, οπότε ας κρατάμε μεγαλύτερες αποστάσεις, το χέρι μακριά από την κόρνα και ας θυμηθούμε ότι κάποτε, όλοι ήμασταν νέοι οδηγοί.

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button