ΕνημέρωσηΠολιτική

Πούτιν: Απειλεί πάλι τη Δύση με πυρηνικά

Στην ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία για την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και απευθυνόμενος σε Ρώσους αξιωματικούς, ο Πούτιν είπε: «Η Ρωσία θα κάνει το παν προκειμένου να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση. Όμως την ίδια στιγμή δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει. Ο στρατός μας είναι πάντοτε σε ετοιμότητα».

Αφού κάλεσε σε ενός λεπτού σιγή, ο Πούτιν τελείωσε την ομιλία του με τις ακόλουθες λέξεις: «Για τη Ρωσία! Για τη νίκη! Ζήτω!» δίνοντας το σήμα σε χιλιάδες στρατιώτες να απαντήσουν με τρεις δυνατές ζητωκραυγές. Κατηγόρησε τις «αλαζονικές» δυτικές ελίτ ότι ξέχασαν τον αποφασιστικό ρόλο που έπαιξε η Σοβιετική Ένωση στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και πυροδότησαν συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.

«Στη Δύση, θα ήθελαν να ξεχάσουν τα μαθήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» συνέχισε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Ρωσία τίμησε όλους τους συμμάχους που συμμετείχαν στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας.

Η άνευ όρων παράδοση της  Γερμανίας τέθηκε σε ισχύ στις 11:01 μ.μ. στις 8 Μαΐου 1945, που ορίστηκε ως «Ημέρα της Νίκης στην Ευρώπη» από τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη Μόσχα ήταν ήδη 9 Μαΐου….

Στην παρέλαση παρουσιάστηκε επίσης ρωσικός διηπειρωτικός πύραυλος, ο οποίος σύμφωνα με τηλεοπτικό εκφωνητή έχει «εγγυημένη ικανότητα να χτυπήσει έναν στόχο σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη». Στην τελετή δεν υπήρχαν ηγέτες από τη Δύση. Παρόντες ήταν οι ηγέτες της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν, του Ουζμπεκιστάν, της Κούβας, του Λάος και της Γουινέας-Μπισάου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομιλία του Πούτιν:

Δείτε Live την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία:

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button