ΕνημέρωσηΟικονομία

«Πράσινο φως» από την Περιφέρεια Αττικής στα νέα κεντρικά κτήρια της ΔΕΗ – Πώς θα είναι και που θα ανεγερθούν

Σε σχετική συνεδρίασή του στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής γνωμοδότησε θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του νέου Συγκροτήματος Κτιρίων Διοίκησης και Κεντρικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ.

Το έργο αφορά στην ανέγερση κτιρίου συνολικής επιφάνειας 30.423,99 τ.μ., που θα στεγάζει τις υπηρεσίες Διοίκησης της ΔΕΗ και θα περιλαμβάνει διευθυντικά γραφεία, γραφεία open space, αμφιθέατρο/αίθουσα ΜΜΕ, αίθουσες συσκέψεων, χώρο αρχείου, ιατρείο, κυλικεία, ταχυδρομείο, εστιατόριο, εμπορικό κέντρο μικτού εμβαδού περίπου 300 τ.μ., γυμναστήριο, ενώ θα διαθέτει υπόγεια που θα εξυπηρετούν βοηθητικές χρήσεις, χώρους στάθμευσης κ.λπ.

Επίσης, οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις φυσικής κατάστασης και κίνησης, κατά τη διάρκεια, πριν ή μετά τις ώρες εργασίας τους, για σωματική άσκηση.

Το κτίριο που θα έχει το σχήμα του γράμματος «Π» και πιστοποίηση κατά LEED PLATINUM και WELL PLATINUM, θα ανεγερθεί στην περιοχή Ελληνορώσων του Δήμου Αθηναίων στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου Πλέσσα Μιχαήλ.

Ο χώρος ανέγερσης του κτιρίου βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων 211 και απέναντί του βρίσκεται το Πάρκο του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς.

Η επένδυση, βάσει όσων αναφέρονταν σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, υπολογίζεται σε 110 εκατ. ευρώ και άνω. Η δυναμικότητα του κτιρίου ανέρχεται στα 1.800 άτομα. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κτιρίου προβλέπεται η κατασκευή 608 θέσεων στάθμευσης (32 ΑμεΑ).

Στόχος του σχεδιασμού είναι η δημιουργία ενός κτιρίου που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες χρήσης και λειτουργίας των δημοσίων κτιρίων.

Η εξασφάλιση συνθηκών φιλικού, ποιοτικού και δημιουργικού εργασιακού περιβάλλοντος, αποτελεί μια από τις κυριότερες παραμέτρους του σχεδιασμού.

Το έργο αυτό καλείται να λύσει ένα πάγιο πρόβλημα της Διοίκησης της ΔΕΗ που αφορά στον κατακερματισμό των διοικητικών της υπηρεσιών, καθώς στεγάζονται σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, κάτι που δυσχεραίνει σημαντικά την επικοινωνία μεταξύ των αρμόδιων Διευθύνσεων και γενικά δημιουργεί προσκόμματα στην καθημερινή λειτουργία τους.

Επιπλέον, με την κατασκευή του νέου κτιρίου θα περιοριστούν σημαντικά οι δαπάνες στέγασης των διαφόρων υπηρεσιών (με τη διακοπή μισθώσεων) και το λειτουργικό τους κόστος, καθώς το νέο κτίριο θα είναι βιοκλιματικό, φιλικό προς το περιβάλλον και θα εφαρμόζει πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο σχεδιασμός του κτιρίου ιδανικά θα μπορούσε να το καταστήσει πρότυπο χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να δώσει το στίγμα της πολιτικής της ΔΕΗ προς τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής για αειφόρο ανάπτυξη.

Η κατεδάφιση των κτιρίων του πρώην στρατοπέδου είναι απαραίτητη προκειμένου να ελευθερωθεί το οικόπεδο επί του οποίου θα ανεγερθεί το νέο κτίριο.

To άρθρο «Πράσινο φως» από την Περιφέρεια Αττικής στα νέα κεντρικά κτήρια της ΔΕΗ – Πώς θα είναι και που θα ανεγερθούν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button