Διεθνή επικαιρότητα

Σουηδία: Φρούριο το Μάλμε για τη 68η Eurovision – Φοβούνται τρομοκρατικές επιθέσεις

Σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού είναι η Σουηδία καθώς φιλοξενεί τον διαγωνισμό της Eurovision με τα μέτρα στην πόλη Μάλμε την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας να είναι δρακόντεια.   

Περισσότεροι από 100.000 επιπλέον επισκέπτες αναμένονται στην πόλη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Το BBC News επικαλούμενο την επικεφαλής της αστυνομίας του Μάλμε Πέτρα Στένκουλα ανέφερε ότι ολόκληρη η χώρα βρίσκεται ήδη «σε επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικό χτύπημα τέσσερα στα πέντε».

Στο Μάλμε θα γίνει μια από τις μεγαλύτερες προσπάθειες αστυνόμευσης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, με επιπλέον προσωπικό που θα επιστρατευτεί από όλη τη Σουηδία, καθώς και από τις γειτονικές Δανία και Νορβηγία. Αυτό συμβαίνει γιατί εσωτερική έκθεση της σουηδικής αστυνομίας, η οποία περιγράφει τη χώρα ως «στόχο προτεραιότητας για βίαιες τζιχαντιστικές ομάδες» και αναφέρει κινδύνους αναταραχών, επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και διακοπής των ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων.

Οι Σουηδοί αστυνομικοί κρατούν μεγαλύτερα όπλα από συνήθως, ενώ drones και πρόσθετες κάμερες ασφαλείας επιτηρούν σημεία της πόλης και όλους τους χώρους μέσα και έξω από το συναυλιακό κέντρο όπου θα γίνουν οι ημιτελικοί την Τρίτη και την Πέμπτη (7 και 9/5)για να ακολουθήσει ο τελικός στις 11 Μαΐου.

Αρκετά σημεία έχουν αποκλειστεί με περίφραξη και οι περίπου 10.000 επισκέπτες θα περνούν από σαρωτές και ελέγχους ασφαλείας, όπως στα αεροδρόμια, κατά την είσοδό τους στους χώρους του διαγωνισμού όπου απαγορεύονται οι τσάντες.

Η ατμόσφαιρα στην πόλη, όπου υπάρχουν πολυμελείς, εβραϊκές και παλαιστινιακές κοινότητες, είναι ήδη έντονα φορτισμένη μετά τις μαζικές αντιδράσεις κατά του πολέμου στη Γάζα και υπέρ του αποκλεισμού του Ισραήλ από τον διαγωνισμό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button