ΕνημέρωσηΠολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Λουλούδια στο μνημείο του φοιτητή που αυτοπυρπολήθηκε στη Χούντα

Το μνημείο του Κώστα Γεωργάκη στην Κέρκυρα επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ανάρτηση που έκανε στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με την επίσκεψή του στο μνημείο στην Κέρκυρα αναφέρει: “Με βαθιά συγκίνηση άφησα μερικά λουλούδια στο μνημείο του Κώστα Γεωργάκη στην Κέρκυρα, μαζί με την αδερφή του την Κατερίνα.

Πριν από 54 χρόνια, φοιτητής στη Γένοβα, επέλεξε να δώσει τη ζωή του για να παλέψει για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία στην πατρίδα μας. Με τον αυτοπυρπολισμό του ανάγκασε τη δημοκρατική Ευρώπη να στρέψει το βλέμμα της προς την Ελλάδα που βρισκόταν για 3 χρόνια υπό το καθεστώς της Χούντας.

Η τελευταία πράξη της ζωής του ήταν πράξη ελεύθερου ατόμου, όπως έγραψε στην επιστολή του στον πατέρα του. Ο Κώστας Γεωργάκης συγκαταλέγεται στους σύγχρονους ήρωες της πατρίδας μας.

Σε αυτούς που δε διδασκόμαστε στα σχολικά βιβλία γιατί για κάποιους η Ιστορία τελειώνει το 1940. Αυτοί οι άνθρωποι μας εξυψώνουν και μας δείχνουν τον δρόμο.

Όπως έγραψε ο Νικηφόρος Βρεττάκος για τον Κώστα Γεωργάκη: ‘Είσαι στην ίδια λαμπάδα τη μια τ’ αναστάσιμο φως κι ο επιτάφιος θρήνος μας’”.

To άρθρο Στέφανος Κασσελάκης: Λουλούδια στο μνημείο του φοιτητή που αυτοπυρπολήθηκε στη Χούντα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button