ΕνημέρωσηΠολιτική

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές για την ιλαρά – Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, καθώς τρία άτομα εντοπίστηκαν με ιλαρά και ακόμη δύο διερευνώνται ως «ύποπτα κρούσματα» στη χώρα, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη επιδημική έξαρση σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Τα δύο κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Κρήτη και το άλλο στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα άλλα δύο υπό διερεύνηση κρούσματα βρίσκονται και αυτά στην Κρήτη και είναι επαφές του ενός ατόμου που εντοπίστηκε με ιλαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περιστατικά δεν εντοπίζονται σε παιδιά, αλλά σε ενήλικες, ταξιδιώτες από τη Ρουμανία και τη Ρωσία, χώρες στις οποίες υπάρχει μεγάλη εξάπλωση της ιλαράς. Οι ασθενείς και οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους έχουν απομονωθεί και μάλιστα στους συγγενείς χορηγήθηκε προληπτικά το εμβόλιο της ιλαράς.

Μέτρα για την αύξηση των εμβολιασμών αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ο ΕΟΔΥ, με στόχο την αποτροπή του κινδύνου εξάπλωσης, μιας νέας επιδημίας ιλαράς, παρόμοιας με αυτής του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι το 2023 είχαν καταγραφεί 30.000 κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη, σε σύγκριση με τα σχεδόν 1.000 που είχαν καταγραφεί το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παγώνη: Πολλά τα κρούσματα σε Αμερική και Ευρώπη

Τα κρούσματα της ιλαράς στην Ευρώπη είναι πάρα πολλά, σημείωσε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη και ενημέρωσε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το δικαιολόγησε πως τα 2,5 χρόνια της πανδημίας ο κόσμος δεν έκανε το εμβόλιο στα παιδιά.

«Οι περισσότεροι έκαναν τη μία δόση του εμβολίου, οπότε δεν συμπλήρωσαν τον εμβολιασμό, δεν πήγαιναν λόγω του ότι ήταν κλειστά, φοβόντουσαν να πάνε στα νοσοκομεία». Ωστόσο, διευκρίνισε πως «ευτυχώς στην Ελλάδα προς το παρόν δεν έχουμε πολλά κρούσματα ιλαράς» και προέτρεψε τους γονείς να εμβολιάσουν με τις δύο δόσεις κατά της ιλαράς τα παιδιά τους γιατί οι επιπλοκές της είναι σοβαρές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button