ΕνημέρωσηΠολιτική

Τι είναι το Fire Rainbow που εμφανίστηκε στον ουρανό – Πώς εξηγείται το σπάνιο φαινόμενο

Ένα σπάνιο φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό χθες Τετάρτη 8 Μαΐου το οποίο ξάφνιασε αλλά και εντυπωσίασε όσους  το αντίκρυσαν.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά πρόκειται για το «fire rainbow»το οποίο όμως δεν είναι το γνωστό σε όλους μας ουράνιο τόξο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανάρτηση που έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ εξήγησε τι ακριβώς είναι αυτό το σπάνιο φαινόμενο λέγοντας: «Σε ορισμένες περιοχές σήμερα εμφανίστηκε ένα σπάνιο φαινόμενο το οποίο είναι γνωστό ως “fire rainbow”. Όμως αυτό ούτε είναι ουράνιο τόξο ούτε έχει σχέση με φωτιά. Η επιστημονική ονομασία του είναι “circumhorizontal arc” και συμβαίνει όταν ο ήλιος έχει ανέβει σε ύψος μεγαλύτερο των 58 μοιρών από τον ορίζοντα. Για τον σχηματισμό αυτών των τόξων απαιτείται η ύπαρξη θυσανόμορφων νεφών (Ci) τα οποία σχηματίζονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο και αποτελούνται από εξαγωνικούς κρυστάλλους. Με ιδανική ευθυγράμμιση, οι κρύσταλλοι λειτουργούν ως πρίσμα, εξ ου και η διάθλαση που θυμίζει ουράνιο τόξο».

Ο κ. Κολυδάς μοιράζεται και δεύτερη φωτογραφία «το απόγευμα, με τα δύο παρήλια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button