ΕνημέρωσηΟικονομία

Τι συμφώνησαν Σι και Όρμπαν για τις δραστηριότητες της BYD και της Huawei στην Ουγγαρία

Το ταξίδι του κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, στην Ευρώπη αποδείχθηκε προσοδοφόρο καθώς η επίσκεψη του στην Ουγγαρία έφερε μια σειρά συμφωνιών, εντείνοντας την εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Σι Τζινπίνγκ ανακοίνωσε μια σειρά νέων επενδύσεων, ενώ χαρακτήρισε την Ουγγαρία του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν ως πρότυπο για το πώς θα μπορούσε να είναι η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Έφερε επίσης δεσμεύσεις για την κατασκευή υποδομών που θα βοηθήσουν στη διάδοση των προϊόντων σε όλο το εμπορικό μπλοκ από τα κινεζικά εργοστάσια που σχεδιάζονται για την Ουγγαρία.

Η BYD ο κινεζικός γίγαντας EV, επέλεξε προηγουμένως τη χώρα ως τόπο εγκατάστασης του πρώτου της ευρωπαϊκού εργοστασίου αυτοκινήτων ξεπερνώντας τη Γερμανία και τη Γαλλία, οι οποίες επίσης επιθυμούσαν την επένδυση, η χώρα αποτελεί επίσης κόμβο για την παραγωγή μπαταριών, με την κινεζική Contemporary Amperex Technology κατασκευάζει επί του παρόντος εργοστάσιο αξίας 7,3 δισ. ευρώ στην ανατολική πόλη Ντέμπρετσεν.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία είναι ταμειακά ταλαιπωρημένη, επιδιώκει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και νέα κίνητρα για την οικονομία της. Μεταξύ των συμφωνιών περιλαμβάνεται μια δαπανηρή αναβάθμιση του γερασμένου σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μεταξύ Βελιγραδίου και Βουδαπέστης που κατασκευάζεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Belt and Road, του παγκόσμιου σχεδίου υποδομών της Κίνας.

Ακόμα περιλαμβάνεται και την κατασκευή μιας καθυστερημένης σύνδεσης μεταξύ του αεροδρομίου της Βουδαπέστης και του κέντρου της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Πίτερ Σιγιάρτο. Η Ουγγαρία θα επιδιώξει επίσης να εμβαθύνει τη συνεργασία με τη Huawei για την προώθηση της ψηφιοποίησης στη χώρα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button