ΕνημέρωσηΠολιτική

Τους έπειθε μέσω Instagram να νοικιάζουν Ι.Χ. έναντι αμοιβής – Μετά εκείνος τα έπαιρνε και τα πουλούσε

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένας άνδρας από το Τέξας φέρεται να χρησιμοποίησε το Instagram στρατολογώντας ανθρώπους ώστε να νοικιάσουν οχήματα γι’ αυτόν, έναντι αμοιβής φυσικά. Στη συνέχεια όμως όλα αυτά τα αυτοκίνητα οδηγήθηκαν στο Μεξικό, όπου και πουλήθηκαν σε μέλη των καρτέλ ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 25 αυτοκίνητα (τα περισσότερα μάρκας Jeep) αθροιστικής αξίας 928.280 ευρώ, φαίνεται να είναι ο απολογισμός μίας μεγάλης απάτης, η οποία οργανώθηκε μέσω Instagram.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια του Τέξας, ο 29χρονος Kenneth Dwayne Westbrook βρισκόταν πίσω από ένα σχέδιο κλοπής οχημάτων στην Αμερική και στη συνέχεια μεταφοράς τους στο Μεξικό. Οι ομοσπονδιακοί δεν υπεισήλθαν σε πολλές λεπτομέρειες, αλλά είπαν ότι ο Westbrook χρησιμοποιούσε το Instagram για να στρατολογεί ανθρώπους που νοίκιαζαν οχήματα για λογαριασμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις έπαιρνε τα οχήματα στα χέρια του, ο Westbrook φέρεται να τα οδήγησε στο Μεξικό, όπου τα πούλησε σε μέλη του καρτέλ. Τα θύματα έμειναν στα κρύα του λουτρού, καθώς ο Westbrook λέγεται ότι «αγνόησε τις κλήσεις και τα μηνύματα των ενοικιαστών που τον παρακαλούσαν να επιστρέψει» τα οχήματα.

Αν και το σχέδιο ήταν σχετικά απλό, φαίνεται ότι πάνω από 20 άνθρωποι έπεσαν τελικά θύματα με στόχο το γρήγορο κέρδος, καθώς περισσότερα από 25 οχήματα εκλάπησαν.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button