ΕνημέρωσηΠολιτική

Μπαράζ περιοδειών και νομοσχεδίων στην τελική ευθεία για τις ευρωκάλπες – Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

Στη «μάχη» των περιοδειών ρίχνεται ξανά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, μετά την πασχαλινή ανάπαυλα, ενώ στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η Κυβέρνηση «τρέχει» να προωθήσει νέες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Καθώς οι Ευρωεκλογές απέχουν σχεδόν 30 μέρες, η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταρτίζει,  παράλληλα, και έναν «χάρτη» των προς ψήφιση νομοσχεδίων.

Πρόκειται για νομοσχέδια με κοινωνικό, κατά βάση, πρόσημο, που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας, τη μείωση των ανισοτήτων και την ενίσχυση του οικονομικού κλίματος.

Ως τις Ευρωεκλογές, αναμένεται να εγκριθούν κατά προτεραιότητα από τη Βουλή:

* Ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων

* Η στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία και

* Η περαιτέρω ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, νομοσχέδιο που έρχεται σε συνέχεια των παρεμβάσεων της κυβέρνησης για τους αγρότες.

Επίσης δρομολογούνται και οι αλλαγές στο Δημόσιο (ουσιαστική κινητροδότηση των δημοσίων υπαλλήλων), η αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κ.α..

Τον συντονισμό έχει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, αρμόδιος για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

Μπαράζ περιοδειών

Με την εξαίρεση των δύο ημερών, της 12ης και 13ης Μαΐου, οπότε και ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Τουρκία για συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν, το πρόγραμμα των περιοδειών του ανά την επικράτεια, είναι πυκνό.

Ο προγραμματισμός, ως τώρα, περιλαμβάνει επισκέψεις του Κ. Μητσοτάκη στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ήπειρο. Επιπλέον, προγραμματίζεται μία ακόμη επίσκεψη στο Βόρειο Αιγαίο, αυτή τη φορά στη Χίο.

Με την επιστροφή από την Τουρκία, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί για δύο ημέρες στην Κεντρική Μακεδονία, μία από τις πιο κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες, στην οποία, όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, η Ν.Δ. δέχεται πιέσεις από κόμματα που βρίσκονται δεξιά της.

Θα ακολουθήσουν περιοδείες και στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, όπου επίσης η κυβερνητική παράταξη καταγράφει δημοσκοπικές απώλειες προς την Ελληνική Λύση κ.α. κόμματα, ενώ θα έχει προηγηθεί επίσκεψη και στην Πελοπόννησο.

Ο «σταθμός» της Κρήτης

Ένας από τους βασικούς σταθμούς του Κ. Μητσοτάκη, στην τελική ευθεία προς τις Ευρωεκλογές, θα είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του η Κρήτη, ένα νησί από όπου έλκουν, επίσης, την καταγωγή τους και «στοχεύουν» εκλογικά τόσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, όσο και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

To άρθρο Μπαράζ περιοδειών και νομοσχεδίων στην τελική ευθεία για τις ευρωκάλπες – Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button