Διεθνή επικαιρότητα

Γαλλία: Στο βιβλίο Γκίνες για την μεγαλύτερη μπαγκέτα – «Έκλεψαν» το ρεκόρ από τους Ιταλούς

Γάλλοι αρτοποιοί πέτυχαν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες την Κυριακή του Πάσχα (5/5), όταν έφτιαξαν μια μπαγκέτα μήκους 140,5 μέτρων, παίρνοντας το αίμα τους πίσω από τους Ιταλούς που τους είχαν κλέψει την πρωτιά. 

Η τεράστια μπαγκέτα ξεπέρασε την μήκους 132,62 μέτρων που ψήθηκε στην ιταλική πόλη Κόμο το 2019, η οποία είχε μέχρι χθες το παγκόσμιο ρεκόρ.

Η μπαγκέτα, περίπου 235 φορές μεγαλύτερη από την παραδοσιακή, φτιάχτηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της γαλλικής συνομοσπονδίας αρτοποιών και ζαχαροπλαστών.

Για να ξεπεράσουν τους Ιταλούς, οι Γάλλοι αρτοποιοί άρχισαν να ζυμώνουν και να διαμορφώνουν τη ζύμη στις τρεις το πρωί, πριν την τοποθετήσουν σε έναν ειδικά κατασκευασμένο φούρνο με ρόδες.

«Όλα έχουν επικυρωθεί, είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που καταρρίψαμε αυτό το ρεκόρ και που έγινε στη Γαλλία», δήλωσε ο Αντονί Αριγκό, ένας από τους αρτοποιούς, μετά την έγκριση της μπαγκέτας από τον κριτή των Ρεκόρ Γκίνες.

Μέρος της μπαγκέτας, η οποία έπρεπε να έχει πάχος τουλάχιστον πέντε εκατοστών σε όλο το μήκος της, κόπηκε και μοιράστηκε με το κοινό. Το υπόλοιπο δόθηκε σε άστεγους.

Η παραδοσιακή γαλλική μπαγκέτα πρέπει να έχει μήκος περίπου 60 εκατοστά, να παρασκευάζεται μόνο από αλεύρι σίτου, νερό, αλάτι και μαγιά και να ζυγίζει περίπου 250 γραμμάρια, σύμφωνα με τον επίσημο κανονισμό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button